Stockholms Spårvägar tar över lokalbanor efter VR

Foto: Mekka Traffic Group

AB Stockholms Spårvägar tilldelas kontraktet för driften av Tvärbanan, Nockebybanan, Saltsjöbanan, Spårväg City och Lidingöbanan. Tilldelningen innebär att Stockholms Spårvägar kommer fortsätta köra trafiken på Spårväg City och på Lidingö samt tar över driften av Tvärbanan, Nockebybanan och Saltsjöbanan som idag bedrivs av VR.

Det står klart efter att trafiknämnden i Region Stockholm nyligen meddelat att AB Stockholms Spårvägar vunnit upphandlingen om kontraktet E43.

"Det är med glädje och stolthet som vi tar emot beskedet idag, säger Göran Bergström VD för AB Stockholms Spårvägar. Vi tackar Region Stockholm för förtroendet".

Avtalet sträcker sig över 10 år med trafikstart augusti 2024. Det totala kontraktsvärdet beräknas till cirka 5,6-6,6 Mdkr. I uppdraget ingår att ansvara för trafikdrift, fastighetsförvaltning fordons- och spårunderhåll för samtliga fem linjer. Sammanlagt handlar det om över 100 fordon, 78 stationer, och 150 000 resenärer per dag.

"Företaget har den kapacitet som krävs för att växa och vi ser fram emot att leverera en stabil kollektivtrafik till alla våra gamla och nya resenärer", säger Göran Bergström.

bild
Göran Bergström VD för AB Stockholms Spårvägar. Foto: Mekka Traffic Group