Flix kapar restiden

Restiden kortas ned till cirka 3 timmar enkel väg Foto: Flix

Från den 11 december kortar Flixtrain ner resan mellan Stockholm och Göteborg med cirka 3 timmar och 10 minuter. Sedan tågaktörens start 2021 har de trafikerat linjen mellan Göteborg och Stockholm och som mest erbjuds tre avgångar dagligen i vardera riktningen.

– Vi har dessutom förbättrat restiden och kör Stockholm - Göteborg på cirka 3 timmar. Då julen är en stressig period för många hoppas vi att vår nya restid och prisvärda biljetter ska underlätta i julruschen, säger Kajsa Ekelund, kommunikationsansvarig på Flix.

I år infaller julafton på en söndag. Det innebär att fredag den 22 och lördagen den 23 december blir helgens mest reseintensiva dagar. Då erbjuder bolaget som mest tre avgångar dagligen i vardera riktningen. Extrainsatta avgångar kommer att finnas tillgängliga för både buss och tåg.

Som mest erbjuds tre avgångar dagligen i vardera riktningen. Från och med den 11 december stannar tåget endast i Skövde vilket innebär att restiden kortas ned till cirka 3 timmar enkel väg. Biljetter köper man i appen eller på flixtrain.se.