Predge och Vossloh ingår i strategiskt partnerskap

Järnvägsväxlar i Tyskland. Foto: Deutsche Bahn

Vossloh har ingått ett strategiskt partnerskap med digitaliseringspecialisten Predge för att utveckla en prognosmodell för punktväxlar, som används för att styra järnvägsavstickare, särskilt på distans.

Denna samarbetsinsats utnyttjar Vosslohs kunskap inom design och produktion av punktväxlar, kompletterat med Predges erfarenhet inom områdena dataanalys och artificiell intelligens. De båda företagens mål är att skapa en modell som kan ge exakta förutsägelser om fel och värdefulla insikter om förestående funktionsfel.

– Med hjälp av den här prognosmodellen kommer våra kunder att kunna planera sina underhållsåtgärder mer proaktivt, i större detalj i framtiden. Antalet fel kommer att märkbart minska och i slutändan kommer tillgängligheten på spåret att öka avsevärt. Samtidigt kommer vi att få en ännu djupare insikt i interaktionen mellan de olika spårelementen, säger Oliver Schuster, VD för Vossloh AG.

– Järnvägsinfrastruktur är ett av våra nyckelkompetensområden. Vi är specialiserade på att utveckla banbrytande lösningar för prediktivt underhåll och designar våra AI-modeller specifikt för operativ användning. Genom att samarbeta med Vossloh utvidgas vår tjänst till punktväxlar och gör prediktiva insikter tillgängliga för en bredare marknad, säger Simo Pykälistö, VD för Predge