Nattåg hela sträckan till Berlin även i höst

Förändringen innebär också att de resenärer med Hamburg som slutdestination även fortsatt ankommer centralstationen Hamburg Hauptbahnhof. Foto: Stina Wickenberg

SJ fortsätter köra nattåg hela sträckan till Berlin även efter 1 oktober. Intresset från såväl privatresenärer som företagsresenärer har varit större än förväntat. 

– Det är jätteroligt att kunna ge det här beskedet idag, säger Christer Litzell, affärschef på SJ.

Fram till förra veckan var planen att tågen skulle fortsätta från Hamburg till Berlin till och med sista september i år och därefter ha Hamburg som slutdestination resten av hösten och vintern.

– Resenärerna har visat stort intresse från start för att resa till Berlin med Euronight. Tack vare en ny överenskommelse med vår tyska samarbetspartner kan vi även fortsatt köra daglig trafik hela sträckan till Berlin, säger Christer Litzell, Affärschef på SJ.

– Vi har också sett ett större resande än vi väntat oss från tyska resenärer som tar tåget till Sverige. I Tyskland har linjen blivit väldigt uppmärksammad, säger Christer Litzell.

Förändringen innebär också att de resenärer med Hamburg som slutdestination även fortsatt ankommer centralstationen Hamburg Hauptbahnhof innan tåget fortsätter till Berlin, det blir ingen förändring till Hamburg Altona som ligger mindre centralt.