Nordiskt Genombrott för Hilton Kommunal

Vinner mark i Norden. En satsning på den nordiska marknaden för tyska påbyggnadsföretaget Hilton Kommunal har varit framgångsrik. Företaget har på kort tid fått beställningar på 14 tvåvägsfordon. På bilden syns ett av de åtta fordon, byggda på Volvo-chassin, som Infranord har beställt. Foto: Hilton Kommunal

Tyska påbyggnadsföretaget Hilton Kommunal Gmbh, specialiserade på tvåvägsfordon för järnväg, har tillsammans med partnern C.I.Pihl vunnit marknadsframgångar i Norden de senaste åren. Bland annat pågår leverans av inte mindre än åtta fordon till Infranord.

– En strategiskt mycket viktig affär, säger Mathias Abraham, COO på C.I.Pihl som representerar Hilton Kommunal i Norden.

Hilton Kommunal, med säte i Gehrden i norra Tyskland, tillverkar cirka 40 tvåvägsfordon per år och är en etablerad aktör på kontinenten.

I Norden är de inte lika bekanta, men för ett par år sedan tog företaget beslut om en strategisk satsning på framförallt Sverige och Norge.

– De hörde av sig till oss och bad om hjälp med att sondera möjligheterna, säger Mathias Abraham på C.I.Pihl – en samarbetspartner etablerad inom fordons- och järnvägsindustri.

Det blev snabbt en bra matchning. Flera aktörer visade intresse för Hilton Kommunals fordon som tekniskt sett ligger i framkant. Företaget är starkt innovationsdrivet och bygger en ny generation av teknologiskt avancerade tvåvägsfordon.

Infranord AB lade inledningsvis en order på fyra fordon som de ville ha byggda på Volvos FMX-chassi (6x4), med en max plattformsvikt på 500 kilo och en räckvidd för kranen på 14 meter.

Ordern har därefter växt till åtta fordon, varav de första leveranserna skedde i februari och mars 2023.

Även Strukton Rail har beställt tvåvägsfordon från Hilton Kommunal, i deras fall handlar det om fordon baserade på Scania-chassin. Förutom det har också Göteborgs Spårvägar och norska Sporveien Oslo beställt fordon.

På relativt kort tid har Hilton Kommunal Gmbh fått in order på sammanlagt 14 tvåvägsfordon på den nordiska marknaden.

– Med tanke på att de normalt tillverkar cirka 30 fordon per år är det en mycket stor ökning i omsättning. Vi är fantastiskt glada för förtroendet som kunderna givit oss, säger Mathias Abraham.

Besök Hilton Kommunals hemsida HÄR!

Kontaktinfo:
Mathias Abraham
0705 57 54 06
Mathias.abraham@ci-pihl.se

bild

bild