Bekvämare klimat på Stockholms pendeltåg

Foto: SL

Inom kort öppnas inte dörrarna på Stockholms pendeltåg automatiskt längre, man behöver istället trycka på dörrknappen för att de ska öppnas. Det är en åtgärd för att få ett bekvämare klimat ombord på pendeltågen i sommar. För den som är i behov av stöd eller ledsagning finns möjlighet att beställa det, meddelar SL.

För att inte varm luft ska strömma in i pendeltågen där ingen går av eller på stängs den automatiska dörröppningen av på somrarna. Det innebär att man under perioden från 29 maj till 3 september behöver öppna dörrarna själv genom att trycka på dörrknappen när den lyser grönt.

På ett fåtal stationer öppnas dörrarna automatiskt även under sommaren: Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C.

Har man behov av stöd eller ledsagning för dörröppningen finns möjlighet att beställa det i förväg eller be om hjälp hos stationspersonalen på plats. Tågpersonalen uppmanas också att öppna samtliga dörrar ifall de uppmärksammar en resenär som skulle hjälpas av att dörrarna öppnas automatiskt.

Källa: SL