Nu släpper SJ sommarens tågbiljetter

Foto: SJ

Trafikverkets definitiva planering av sommarens banarbeten är ännu inte färdig och i år släpps biljetterna ovanligt sent. Men från och med nu finns biljetter till tågresor med SJ under perioden 29 maj till och med 3 september ute till försäljning. Vissa avgångar måste SJ ändå spärra för försäljning.

Under perioden planerar Trafikverket att genomföra en hel del banarbeten på flera olika sträckor. Deras definitiva planering är ännu inte färdig och SJ tvingas därför att hålla en del avgångar som spärrade för försäljning till dess att beskeden ges från Trafikverket. Det finns också utmaningar i SJs egen planering som gör att vissa avgångar ännu inte kan öppnas upp för försäljning.

– De sena beskeden från Trafikverket gör att vi ligger ungefär en månad sent med det här biljettsläppet jämfört med normalt. Men det är viktigt för våra kunder att vi ändå öppnar upp försäljningen för merparten av avgångarna, det vill säga de avgångar som vi faktiskt vet att vi kommer kunna köra, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Under perioden 19 juni – 20 augusti ställer SJ in alla avgångar på Västkustbanan, det vill säga sträckan mellan Göteborg och Malmö/Köpenhamn, på grund av banarbeten. Sträckan trafikeras under perioden av Öresundståg och SJ hänvisar resenärerna till den trafiken.

Källa: SJ