Italien: Knorr-Bremse utrustar lyxiga passagerartåg för Orientexpressen "La Dolce Vita" 

Stor renessans av Orientexpressen! Lyxtåget kommer att välkomna sina första passagerare 2023 som en del av det nya tågkonceptet Orient Express "La Dolce Vita".Foto: Accors pressmaterial

ARSENALE Express S.p.A., Rom, har gett Knorr-Bremse i uppdrag att utrusta två lyxtåg för Orientexpressen "La Dolce Vita".

Från och med tredje kvartalet 2023 kommer Knorr-Bremse att leverera bromsteknik och toppmoderna dörr-, luftkonditionerings- och sanitetssystem – och bidra till säker, hållbar, effektiv och bekväm reseverksamhet.

Harald Schneider, styrelseledamot för Knorr-Bremse Systems for Rail Vehicles GmbH och ansvarig för Knorr-Bremse Italien:

- Tradition och modernitet möts på ett unikt sätt i lyxjärnvägssegmentet. Knorr-Bremse bidrar till detta med sitt utbud av högkvalitativa och miljövänliga systemteknologier. Vi är mycket glada över att ARSENALE Express S.p.A. litade på våra innovationer och expertis för att utrusta sin premiumflotta.

Simone Mantero, VD för Knorr-Bremse Rail Systems Italy, tillägger:

- Vi är stolta över att ARSENALE Express S.p.A. Knorr-Bremse som partner för detta projekt, som står som ett lysande exempel på Made in Italy excellens. Vi ser fram emot att följa med passagerare med våra systemlösningar på en unik och exklusiv reseupplevelse till en mängd olika sevärdheter i Italien.”

Säker och bekväm resa: flera Knorr-Bremse tågdelsystem ombord

Orient Express "La Dolce Vita"-tåg som trafikeras av ARSENALE Express S.p.A. ska moderniseras och är planerade att börja fungera från mitten av 2024.

Passagerarna kommer att kunna korsa Italien, ett av världens populäraste resmål, från norr till söder. Med innovativa systemlösningar möjliggör Knorr-Bremse säker och bekväm körning.

”Särskilt miljövänliga och underhållssnåla”

Till exempel kan luftkonditioneringssystemen fördela sin kylkapacitet optimalt i passagerarutrymmena med hjälp av intelligent teknik. Systemen kan reglera temperatur och ventilation i varje vagn manuellt eller automatiskt. Koldioxid (CO2) används också som ett hållbart köldmedium. De kompakta sanitetssystemen är särskilt miljövänliga och underhållssnåla tack vare den slutna vattenkretsen och tidig felsökning.

Skräddarsydda dörrsystem står samtidigt för den unika reskänslan i "La Dolce Vita" Express. I den pampiga loungebilen bidrar de till exempel till maximalt utrymme och ökat passagerarflöde.

Knorr-Bremse fick nyligen en större order från Hitachi Rail i Italien på flera tågdelsystem, inklusive kopplingssystem för passagerartåg för Milano-regionen. På beställning av ARSENALE Express S.p.A. kommer Knorr-Bremse att leverera ytterligare ett välkänt kundprojekt i Italien.

- Med sin dynamiska utveckling och ytterligare affärspotential inom järnvägssektorn är Italien en av de viktigaste och mest lovande järnvägsmarknaderna för Knorr-Bremse i Europa, skriver företaget.

Pressmeddelande Knorr- Bremse