Bjerking har rekryterat Joakim Matti som chef för enheten Järnväg

Joakim Matti, chef för Bjerkings enhet Järnväg. Foto: Bjerking

Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking har rekryterat Joakim Matti till rollen som chef för den nya enheten Järnväg. Joakim som har nästan 20 års erfarenhet av järnvägsbranschen kommer att ansvara för att bygga upp Bjerkings enhet Järnväg med Luleå som bas. Uppbyggnadsarbetet är en del av Bjerkings nyligen presenterade nationella expansionsplan.

Bjerking har rekryterat järnvägsspecialisten Joakim Matti till rollen som chef för den nya enheten Järnväg. Joakim som har lång erfarenhet från järnvägssektorn började sin karriär direkt efter avslutad Civilingenjörsexamen 2006. Han har sedan dess arbetat som järnvägskonsult i alla olika skeden i både små och mer komplexa, stora uppdrag. Nu ser han fram emot att få utveckla den nya järnvägsenheten på teknikkonsultföretaget.

"Den här nya tjänsten inom järnväg lockade mig till Bjerking. Jag tycker det ska bli både spännande och utmanande att få vara med och bygga upp en ny enhet. Efter att ha arbetat på ett stort börsnoterat företag känns det roligt att komma till ett mindre företag, som dessutom är medarbetarägt. Jag hoppas på att få arbeta mer långsiktigt, både med utveckling och kundrelationer. Som konsult tycker jag det är viktigt att leverera något som gör kunden nöjd", säger Joakim Matti.

Rekryteringen av Joakim Matti och uppbyggnaden av en ny järnvägsenhet är en del av företagets nationella expansionsplan. Planerna är att under året påbörja uppbyggnaden av kontor i såväl Luleå som i Västsverige. Med den här expansionen vill företaget bland annat bidra till industriprojekten i norr, inte minst på järnvägssidan, och vara en aktiv part i den gröna omställningen.

"Min roll innebär att jag i första hand kommer att fokusera på infrastruktur och järnväg. Just nu söker vi järnvägskonsulter och jag hoppas kunna locka fler duktiga medarbetare till Bjerking under våren. Planen är att vi på kort sikt ska kunna ta projekt i samarbete med andra företag och på längre sikt hoppas jag att vi ska kunna ta ett helhetsansvar för järnvägsuppdrag", berättar Joakim.