Tunnelbanans informationstavlor är uppdaterade

Närområdeskartorna har förenklats och förstorats och de finns nu på alla hundra tunnelbanestationer. Foto: SL

SL har utvecklat informationstavlorna på tunnelbanans plattformar och i biljetthallar för en enklare resa. Bland annat finns det nu närområdeskartor på alla tunnelbanestationer.

Resenärerna har själva fått tycka till om vilket innehåll man önskar se på informationstavlorna i tunnelbanan. SL har gjort observationer och intervjuer för att utveckla tavlorna så att de svarar mot resenärernas behov.

– Informationstavlorna finns där för att fånga upp resenärerna i farten när de behöver hjälp att hitta rätt väg, rätt biljettinformation eller hur de kommer i kontakt med vår trygghetscentral och ringer vårt tillgänglighetsnummer. Nu har allt det blivit enklare och det är tack vare resenärernas värdefulla synpunkter, säger Mikael Nysten, sektionschef vid trafikförvaltningen.

Till exempel har närområdeskartorna förenklats och förstorats och de finns nu på varje tunnelbanestation. De gör det lättare att hitta till en adress eller sevärdhet nära tunnelbanestationen. Det är extra värdefullt om man är turist eller ny i stan. Utländska turister och andra som inte kan svenska får det även lättare genom att en större del av informationen nu finns på engelska.

Det går även att hitta tidtabeller och information om exempelvis trafikstörningar som kan påverka resan.

Källa: SL