TX Logistik ökar frekvensen av kombitransporter med Italien

Fler intermodala tåg till Italien. Foto: TXLogistik

TX Logistik AG utökar sina intermodala förbindelser ytterligare mellan Tyskland och Italien. Järnvägslogistikföretaget, som är en del av Mercitalia Grupp, kommer att utöka antalet veckovisa tur- och returresor på sträckan mellan Rostock och Verona från fyra till sex. Anledningen till högre frekvens är den ökade efterfrågan på trailertransporter med järnväg.

Under årets första veckor har TX Logistik redan ökat antal tåg till Italien på andra sträckor. Förbindelsen mellan Leipzig och Sommacampagna-Sona, cirka tio kilometer väster om Verona, har höjts med ytterligare två tur- och returresor från åtta till tio per vecka. Ytterligare intermodala tåg går också från Lübeck till norra Italien. Mellan Baltic Rail Gate i hansestaden och Quadrante Europa-terminalen i Verona, TX har lagt till ytterligare en åttonde tur och retur till tjänsten.

Den andra Lübeck-förbindelsen till Milanos storstadsregion, har antalet tur- och returresor utökats med två upp till fyra. Nu kommer istället för Melzo, terminalen i Segrate att nyttjas eftersom den terminalen är närmare metropolen Milano och industriområdena Bergamo och Brescia. Dessutom har den många förbindelser till Mercitalia och deras andra destinationer i det italienska järnvägsnätet, till exempel till Rom, Neapel och Sicilien.

bild
Bild: TX Logistik