VR står inför skadeståndsanspråk på hundratusentals euro på grund av förseningar

Förseningar blev en dyr affär för tågoperatören VR. Foto: VR, kredit Soile Laaksonen

VR, det finländska statliga järnvägsbolaget, har mottagit en räkning på hundratusentals euro på grund av det kaos som orsakats av en nästan ett dygns försening som orsakades av byte och montering av en ny järnvägsbro mellan Tammerfors och Toijala vid midsommar.

Samtidigt som tågen mellan de två orterna ersattes med bussar, ”fastnade” flera tåg i Tavastehus, Parkano, Tammerfors och Toijala mellan söndag och måndag.

Förseningarna var särskilt allvarliga, så länge som 24 timmar, för passagerare på nattåg. Helsingin Sanomat skrev till exempel om en passagerare vars tåg från Böle till Rovaniemi satt fast i Tavastehus i 16 timmar.

Enligt EU:s förordning

Merja Tuunanen, PR-direktör på VR, berättade nyligen för tidningen Helsinki Times att passagerare vars tåg var försenat med minst en timme kan ha rätt till en ersättning motsvarande 25 procent av priset och passagerare vars tåg var försenat med minst två timmar till ersättning motsvarande 50 procent av deras biljettpris enligt EU:s förordning om tågresenärers rättigheter och skyldigheter.

I det statliga bolagets egna riktlinjer står det dessutom att hela biljettpriset återbetalas om ett tåg är mer än fyra timmar försenat.

Finländska nyhetssajten YLE rapporterade på måndagen att järnvägsbolaget redan har tagit emot tusentals skadeståndsanspråk till ett totalt värde av uppskattningsvis 200 000 euro.

Utan onödigt dröjsmål

Julia Stolp, kommunikationsexpert på VR, sa att företaget också har fått ersättning för merkostnader som orsakats av förseningen.

- De behandlas från fall till fall, förklarade Stolp.

-Vi förstår att vissa passagerare har varit tvungna att fatta sina egna beslut, som att självständigt ta en taxi till flygplatsen, och söker ersättning för kostnaden från oss.

Tuunanen sade till dagstidningen Helsingin Sanomat att VR har tilldelat alla tillgängliga resurser för att behandla förfrågningarna, för att säkerställa att de behandlas utan onödigt dröjsmål.

Eftersom VR också måste ansvara för kostnader på grund av de busstjänster som organiserats och för personalens övertidsarbete kommer den totala kostnaden för kaoset på järnvägar att stiga till flera hundratusentals euro, enligt Helsingin Sanomat.

Källa: Helsinki Sanomat