Swedtrain och ScandiCapital vill hitta nya gröna och effektiva lösningar

ScandiCapital ny medlem i Swedtrain. Foto: Swedtrain

ScandiCapital jobbar idag med offentliga och privata aktörer inom både tåg och infrastruktur. Företaget hjälper kunder att hitta effektiv finansiering som de menar öppnar för nya finansieringskällor samt att vara balansräkningseffektiv där det behövs.

Swedtrain fick en kort pratstund med Robert Backman, grundare och partner, som berättade mer.

Berätta gärna lite om bolaget och vad ni gör!
– ScandiCapital jobbar huvudsakligen med projekt men anpassar sig efter behov och många kunder efterfrågar även hjälp med arbetskapital som kan vara speciellt viktigt när vi går mot bistrare tider. Genom ett stort nätverk kan vi hitta kombinationer som normalt inte förekommer på öppna marknaden.

Marknaden har utvecklats snabbt de senaste åren och det finns idag finansiella och strukturella lösningar som inte fanns tillgängliga för 10–15 år sedan. Omställningen till gröna transporter öppnar också nya intressanta möjligheter och nya aktörer. Med bakgrund inom infrastruktur, kraft och flyg kan vi överföra lösningar som använts inom de sektorerna till järnvägssektorn, säger Robert.

Vanligare med miljötänk
– Ett område som blivit viktigare de senaste åren är utpräglat miljötänk. Ett sätt kan vara att ta vara på utrustning som rangeras ut av olika skäl men som kan uppgraderas och användas av andra kunder. Här jobbar vi med en tysk aktör som vill expandera på området. Att återanvända material är givetvis bra för miljön och kan hålla kostnader på en lägre nivå. ESG är viktigt för alla våra kunder, säger Robert.

– Vi ser fram emot att engagera oss i Swedtrain och tillsammans med medlemsföretagen samt hitta nya gröna och effektiva lösningar för spårbunden trafik, avslutar han.