Nu kan du resa med SJ Euronight Stockholm - Berlin utan byte

SJ Euronight förlängs till Berlin under sommarhalvåret. Foto: SJ

Nu är det klart att SJ förlänger nattågslinjen SJ Euronight från Hamburg till Berlin med start den 31 mars. Det innebär att nattåget går hela vägen mellan Stockholm och Berlin utan byten. Resor för hela perioden 31 mars – 30 september finns ute till försäljning från och med i dag den 1 februari.

Sedan 1 september 2022 kör SJ nattåg till och från Hamburg, där slutstationen är Hamburg-Altona. I och med att sträckan förlängs till Berlin under sommarhalvåret flyttas uppehållet i Hamburg till Hamburg Hauptbahnhof. I Berlin ankommer tåget till Berlin Hauptbahnhof, men det avgår norrut från Berlin Gesundbrunnen, utom på lördagar då det avgår från Hauptbahnhof på grund av banarbete.

Intresset för våra nattåg till Hamburg har varit stort från starten och det finns också ett stort intresse för att kunna komma längre än till norra delarna av Tyskland. Därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda Berlin som destination. Det är ett eftertraktat resmål och en bra knutpunkt för fortsatt resande ut i Europa för den som vill det, säger SJs affärschef Christer Litzell.

Biljetter gällande SJ Euronights förlängning till Berlin släpps onsdagen den 1 februari och gäller för sydgående resor för perioden 31 mars till 30 september och norrgående resor för perioden 1 april till 1 oktober. SJ-resor inom Sverige samt till Oslo och Köpenhamn finns till försäljning för perioden fram till och med 28 maj.