Eurostar/Thalys: Nytt varumärke, ny logotyp, 30 miljoner passagerare år 2030

2023 kommer Thalys/Eurostar att växa samman till ett enda varumärke: Eurostar. Sedan några dagar tillbaka bär Thalys stolt tilläggsnamnet "Member of the Eurostar Group". Foton: Thalys/Eurostar

Eurostar Group, som inkluderar Thalys och Eurostar, presenterade nyligen det nya varumärket, som kommer att göra det möjligt för företaget att utvecklas som en enda enhet. Målet är att transportera 30 miljoner passagerare per år till 2030, vilket blir riktmärket för hållbart resande i Europa.

 Ny design

I slutet av 2023 kommer designen av det nya varumärket att vara synlig under namnet Eurostar vid alla kundkontaktpunkter, inklusive på alla 51 tågen. Namnet "Eurostar" valdes på grund av den höga nivån av varumärkesmedvetenhet bland konsumenter både på europeisk och global nivå, inklusive Nordamerika som fortsätter att vara en växande marknad för höghastighetståg.

”Fungerar som en kompass”

Eurostar Group valde en ikonisk stjärna som symbol och nya logotyp, inspirerad av North Star, den ursprungliga tågtrafiken mellan Paris, Bryssel och Amsterdam, som en hyllning till den första Eurostar-logotypen.

En animerad grafik i form av en gnista fungerar som en kompass och symboliserar varumärkets mål: att skapa nya möjligheter genom att koppla samman människor, platser, företag och kulturer över gränser.

Under ett enda varumärke vill Eurostar Group blåsa nytt liv i höghastighetstågtransporter i Europa. Och det gör det samtidigt som det fortsätter att erbjuda ett attraktivt alternativ till väg- och flygresor och påskyndar trafikomställningen – i en tid då passagerare i allt högre grad efterfrågar grönare resealternativ.

 Enorm potential

Till exempel motsvarar koldioxidavtrycket för en passagerare som flyger mellan London och Amsterdam sju resor med Eurostar. Som det största järnvägsnätet för höghastighetståg i Europa - som sträcker sig över fem länder och förbinder 245 miljoner människor - finns det en enorm potential att uppmuntra användningen av mer hållbara transportsätt.

Tyska destinationer

Med detta unika varumärke kommer Eurostar Groups passagerare att ha Europa inom bekvämt tågräckhåll. Från oktober 2023 kommer de att dra nytta av ett enda lojalitetsprogram som täcker alla destinationer på de nuvarande Eurostar- och Thalys-nätverken, samt en enda webbplats och bokningssystem. För kontinentaleuropeiska resenärer kommer detta att göra det lättare att boka direktresor och anslutande resor till London.

För brittiska passagerare kommer detta att erbjuda enkla och smidiga förbindelser mellan London och tyska destinationer, särskilt Köln.

Eftersom denna allians lagligen etablerades den 1 maj 2022, markerar den 24 januari ytterligare ett viktigt steg i närmandet av de två företagen.

Källor: Eurostar/Thalys