Nedräkningen har startat för det nya natttåget Stockholm-Berlin

Foto: Mats Hagwall/Unsplash

SJ kommer att utöka EuroNight till Berlin från och med slutet av mars. Även om inte alla detaljer har bekräftats, så är det sagt att de problem som plågade SJ, den första nattågstrafiken i september förra året, är ett minne blott.

SJ kommer att börja köra till och från Berlin från den 31 mars, även om detta fortfarande inte är helt bekräftat. Till skillnad mot nu kommer de som reser med EuroNight inte kunna kliva av vid Hamburg Altona, men däremot vid Hamburgs central.

Redan i september mötte de första nattågen till Hamburg svårigheter på grund av en försening av godkännandet av vagnar av danska luftfarts- och järnvägsmyndigheten. Som ett resultat innehöll det första tåget bara ett antal liggvagnar och sovkupévagnarna var tvungna att tas bort. SJ tvingades avboka bokade biljetter till följd av detta. Begränsningarna märktes även på servicenivå, där operatören endast kunde erbjuda snacks och drycker.

"Sedan ett par veckor har vi alla tillstånd för våra sovvagnar och liggplatser", sa SJ i en kort reaktion och tillade att när planeringsstadiet är klart kommer ytterligare detaljer att delas.