Alpha Trains hyr ut åtta Stadler FLIRT3 XL till VIAS Rail till Rheingau Express

Stadlers FLIRT3 XL-tåg: Alpha Trains Group/Stadler

Alpha Trains har hyrt ut åtta helt nya Stadler FLIRT3 XL-tåg till VIAS Rail GmbH på lång sikt, med option på ytterligare ett tåg.

VIAS Rail GmbH (VIAS), ett dotterbolag till RATH-gruppen, har hyrt åtta helt nya schweiziska Stadler FLIRT3 XL-tåg från Alpha Trains.

Vann anslutningskontraktet

Dessutom finns möjlighet till ytterligare ett tåg. Dessa fyra-vagnars multipelenheter kompletterar den befintliga VIAS-flottan och kommer från december 2025 att användas på den nya RegionalExpress-förbindelsen RE19 på högra stranden av Rhen mellan Koblenz och Frankfurt.

Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) och Zweckverband Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Nord (SPNV-Nord) har tilldelat driften av RB10 "Rheingau Line" och den framtida RegionalExpress-linjen RE19 till VIAS. VIAS har drivit RB10 sedan 2010 och kunde även säkra driften av den nya RB19 efter att framgångsrikt vinna RB10-anslutningskontraktet.

Nya Rheingau Express (RE19) kompletterar den befintliga RB10-linjen och ersätter RE9, som tidigare bara gick mellan Eltville och Frankfurt och endast under rusningstid.

Källa: Stadler