Mycket höga betyg till ombordspersonalen på Vy Tåg

Vy Tågs personal får toppbetyg av resenärerna. Foto: Vy

Varje år genomför Trafikverket en undersökning för att följa upp och utvärdera hur nöjda resenärerna är med den upphandlade trafiken. Undersökningen visar att över 80 procent av Vy Tågs resenärer är nöjda med sin resa vilket är en positiv ökning från tidigare mätning.

Trafikverkets undersökning tittar bland annat på hur nöjd resenären är med tidhållning, hur serviceinriktad personalen är och hur nöjd resenären är med den informationen man får. Man får också svar på vad resenären tycker om upplevelsen ombord, som till exempel bekvämlighet och utbud i restaurang och bistro.

Vy Tåg som kör både Norrtåg och Nattåget Norrland får bra betyg på samtliga av sina sträckor. Till exempel skulle 82 procent av de tillfrågade resenärerna rekommendera andra att resa med Nattåget Norrland.

Full pott till vår personal ombord
Det som sticker ut allra mest på samtliga sträckor är hur man uppfattar personalen ombord. De får riktigt höga betyg där vissa sträckor når full pott på 100 procent! Beroende på sträcka ger 92-100 procent av resenärerna positiva omdömen på vår personal.

- Vi arbetar varje dag för att ha nöjda kunder och det är roligt att undersökningarna visar att det ger resultat. För oss är det viktigt att vara en bra arbetsplats och vi lägger stor vikt vid att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare, för att de ska kunna göra ett bra jobb ute på tågen. Därför är det extra roligt att personalen ombord på tågen får höga betyg – de gör ett fantastiskt bra jobb, säger Dag Lokrantz-Bernitz VD på Vy Tåg.

Årets undersökning visar även att det finns områden som går att utveckla, till exempel utbudet i bistro.

- Vi är självklart glada över de fina omdömen som vi fått i den senaste undersökningen men vi kommer arbeta vidare för att få ännu fler nöjda resenärer. Vi värdesätter denna typ av undersökningar då det bidrar till en djupare förståelse för vad våra kunder tycker är viktigt och hur vi kan förbättra oss, säger Dag Lokrantz-Bernitz