Nya spår läggs för Lyons metrolinje B

I början av nästa år ska byggnationen av platsen för navet i Lyons metro gå in i sin slutfas, med montering av räcken. Foto: kredit: SYTRAL

Spårläggningsarbetet på förlängningen av Lyon Metros linje B från Oullins till Saint-Genis-Laval har slutförts, med anslutningen av förlängningen till den befintliga tunneln bakom Gare d’Oullins station.

Arbetet påbörjades för ett år sedan och totalt har 1600 svetsar och 1 500 ton räls använts för att färdigställa banans förlängning.

Bruno Bernard, ordförande för Métropole de Lyon och SYTRAL Mobilités, sa:

- Totalt 2,4 kilometer järnvägsspår har lagts och anslutits till det befintliga nätet.

Viktiga operativa enheter

- Detta markerar lanseringen av en avgörande fas: förberedelser för de första testerna som startar våren 2023.

Viktiga operativa enheter kommer nu att installeras och anslutas innan testerna börjar.

Detta inkluderar elskåpen som ska försörja stationerna och spåren, fläktar för rökutsug och datorerna som ska säkerställa den automatiska tunnelbanans autonoma funktion.

Uppmuntrar till intermodalitet

Två nya stationer skapas som en del av förlängningen, Oullins och Saint-Genis Laval Hôpital Lyon Sud. Dessa är nu i slutfasen, med väggbeklädnader som läggs och rulltrappor som installeras.

Utbyggnadsprojektet inkluderar också ett multimodalt utbytescentrum med en park och åkattraktion utformad för att uppmuntra intermodalitet av resor genom länkar till linje B och till ett dussin busslinjer.

Källa: Lyons Metro