Cottbus har beställt ytterligare 15 spårvagnar av Škoda-koncernen

Spårvagnarna är moderna, tredelade enkelriktade fordon med 70 procent lågt golv och två roterbara boggier och en icke-roterbar boggi. Detta kommer att göra trafiken i staden mer tillgänglig för invånarna. Bild: Skoda

Tyska kollektivtrafikbolaget Cottbusverkehr GmbH (CV), i staden Cottbus, Tyskland, som tecknade ett kontrakt med Škoda-gruppen för leverans av sju spårvagnar 2021, har beslutat ett alternativerbjudand och har därmed 15 mer moderna tredelade spårvagnar beställda. Detta är ytterligare en framgång för gruppen på den tyska marknaden.

Stark konkurrens

Den första ordern för leverans av nya spårvagnar till delstaten Brandenburg tillkännagavs gemensamt av de tre städerna Frankfurt (Oder), Brandenburg och Cottbus. Škoda-koncernen kunde segra i den starka europeiska konkurrensen och hitta en lösning som uppfyllde kraven från alla tre transportföretagen.

De var nästan identiska fordon som var tvungna att köra i tre väldigt olika miljöer samtidigt. Enligt branschens kännare var detta ett unikt offentligt anbud.

Överskådliga bildskärmar och paneler

Passagerare kan se fram emot bekväma, luftkonditionerade, rymliga och rullstolsanpassade fordon med multifunktionella interiörer för rullstolar, barnvagnar eller cyklar, och spårvagnarna är designade för enkel på- och avstigning. Informationssystemet i de nya spårvagnarna kommer att vara överskådligt med flera skärmar och paneler.

Fordonen kommer även att utrustas med ett kamerasystem för att förbättra förarens sikt och öka trafiksäkerheten. Operatören kommer att beräkna den låga ägandekostnaden för produkten från Škoda ForCity Plus-plattformen. De nya spårvagnarna kommer att ersätta nuvarande spårvagnar med högt golv.

Framgångsrik även i Tyskland

Škoda-koncernen är framgångsrik med sina produkter på den tyska marknaden. Tidigare levererades spårvagnar till Chemnitz och Schöneiche, men passagerare kan också resa på sträckan mellan Nürnberg och München med ett push-pull-tågset.

Förutom att leverera spårvagnar till Brandenburg, arbetar företaget för närvarande med spårvagnar för staden Bonn och transportföretaget Rhein-Neckar-Verkehr, som säkerställer trafiken i städerna Mannheim, Ludwigshafen och Heidelberg.

Källa Škoda Group