Beijer i mångmiljonavtal med tågtillverkaren Stadler

Stadler utvecklar en ny generation tåg i Flirt-serien. Foto: Stadler

Den schweiziska tågtillverkaren Stadler har tecknat ett avtal värt cirka 30 miljoner kronor med Beijer Electronics genom affärsenheten Westermo gällande nätverkslösningar för en ny tågflotta till Swiss Federal Railways, SBB. Westermo kommer att leverera datakommunikationsutrustning till en ny generation tåg benämnda Flirt Evo.

– Vi är tacksamma över att Stadler har utökat sitt samarbete med Westermo genom detta avtal för att förse deras nya generation FLIRT Evo-tåg med nätverksteknologi”, Med Westermos tågcertifierade lösningar och expertstöd uppfylls de höga krav på robusthet och tillförlitlighet hos datanätverken som ställs på kritiska system ombord, säger Mark Gibbs, global försäljningschef för tågnätverk hos Westermo.

– Avtalet med Stadler är ett kvitto på det fördjupade samarbetet mellan våra två bolag och bekräftar Westermos förmåga att leverera avancerade nätverkslösningar för att möta de ökande kraven på applikationer ombord på tåg”, säger Jenny Sjödahl, vd och koncernchef för Beijer.

Leveranser av Westermos produkter inleds 2023 och pågår flera år framöver. De första nya Flirt Evo, som kommer att användas både lokalt och för långdistansdrift, beräknas tas i bruk under 2026.