Scantruck tar över agenturen för Geismar

Nu har agenturen för Geismars utbud av handhållen utrustningen för järnvägsarbete. Foto: Scantruck

Nu tar Scantruck över verksamheten hos LLT Railparts som arbetat med Geismars sortiment för installation, underhåll och kontroll på järnvägen. Scantruck blir samtidigt återförsäljare för produkterna i Norge och Finland. Från 1 januari 2023 blir Scantruck även generalagent för Geismar i Danmark.

– Det här är ett intressant tillskott i vårt produktsortiment som ger oss ett mer renodlat erbjudande till våra järnvägskunder, säger Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB.

Geismar är ett franskt företag som specialiserat sig på produkter för installation, underhåll och kontroll inom järnvägen. Alla produkter som säljs på den europeiska marknaden tillverkas också i Europa. I samband med övertagandet av Geismar anställs Pär-Arne Lundqvist och Erik Lundqvist vilka har arbetat länge med försäljning av järnvägsprodukter.

– Det är en styrka för oss att komma in i Scantrucks stora organisation. Med deras väl utbyggda nät av både försäljning och service så kommer vi både närmare kunderna och kan erbjuda ett komplett utbud inom järnväg. Med Scantruck kan Geismar växa och bli ett naturligt val av produkter inom Norden, förklarar Pär-Arne Lundqvist, ny produktchef på Scantruck för Geismars sortiment.

Geismar har ett brett sortiment av verktyg och maskiner för järnvägsarbete, fokus kommer initialt att ligga på deras handhållna utrustning. De har bland annat kommit väldigt långt med batteridrivna produkter. Activion är till exempel ett innovativt koncept där du kan använda samma batteri till alla dina olika maskiner.

Från Scantrucks synvinkel ser marknadschefen Peter Claesson en mängd positiva effekter i och med att de får tillgång till Geismars sortiment.

– Järnvägen i Sverige är i behov av både utbyggnationer och upprustning av det befintliga nätet. Det är en viktig komponent för att viktiga transporter ska kunna ske på ett både smidigt och miljövänligt sätt och ligger helt rätt i tiden. Geismars produkter innebär att vi kan bli en mer komplett leverantör mot våra kunder och bättre matcha deras behov. De kompletterar Platform Basket som vi redan säljer som har ett vasst sortiment av liftar speciellt konstruerade för spårarbete, avslutar Peter Claesson.