Ukraina: Första tåget nådde befriade Cherson

Ombord på tåget den 11/19/2022 fanns passagerare som köpte biljetter till det första tåget till Cherson som en del av projektet "Tickets to Victory" med hjälp av United24-plattformen. Foto: Screeshot, M.Koivumies

Järnvägsarbetarna reparerade södra Ukrainas skadade infrastruktur så snabbt som möjligt och väckte sedan liv i Chersons järnvägsstation. Därefter hissades den ukrainska flaggan högst upp på stationen. 

Den 19:e november 2022 reste det första tåget tillbaka till befriade Cherson.

Ombord på det första tåget fanns passagerare som hade köpt biljetter till det första tåget till Cherson som en del av projektet "Tickets to Victory" med hjälp av United24-plattformen.

Cherson har alltid tillhört Ukraina

Det är också mycket symboliskt att Europeiska kommissionens delegation, ledd av dess vice ordförande Valdis Dombrovskis, närvarade vid avgången av det första tåget till Cherson.  Ukraina: Första tåget nådde befriade Cherson

Järnvägsarbetarna reparerade den skadade infrastrukturen så snabbt som möjligt, väckte liv i Chersons järnvägsstation och hissade slutligen den ukrainska flaggan över den. Den 19 november 2022 kunde det första tåget resa tillbaka till Cherson.

Cherson har alltid tillhört Ukraina

Det är också mycket symboliskt att Europeiska kommissionens delegation, ledd av dess vice ordförande Valdis Dombrovskis, närvarade vid avgången av det första tåget till Cherson.  Den ukrainska tågoperatören tackar Europeiska kommissionen för deras stöd. Cherson tillhör Ukraina och är en del av den europeiska familjen.

Innan det första tåget till Cherson, i hallen på centralstationen, sjöng Oleg Skripko den sinnebildliga ukrainska sången "Hometown, city of Cherson".

Källa Ukrzaliznycya