Infrastrukturföretaget Colas Rail slutförde förvärvet av Hasselmann i Tyskland

Med detta förvärv etablerar sig Colas Rail på den tyska marknaden och bekräftar sin strategi med extern tillväxt riktad mot länder med stabil ekonomi och hög investeringspotential i järnvägsinfrastruktur. Foto: Colas Rail

Enligt avtalet som undertecknades i augusti och efter godkännandet av transaktionen av Federal Cartel Office, förvärvade Colas Rail den 4 oktober 100 procent av aktierna i familjegruppen Hasselmann, baserad i Thüringen och specialiserad på konstruktion av banteknik och järnvägsinfrastruktur.

De tre företagen i Hasselmann-gruppen är huvudsakligen verksamma på klassiska järnvägslinjer i de centrala tyska regionerna från Hessen till Sachsen och på uppdrag av Deutsche Bahn.

Fokus på länder med stabil ekonomi

Koncernen sysselsätter nästan 300 personer och nådde en omsättning på 70 miljoner euro 2021.

Med detta förvärv etablerar sig Colas Rail på den tyska marknaden och bekräftar sin strategi med extern tillväxt riktad mot länder med stabil ekonomi och hög investeringspotential i järnvägsinfrastruktur.

- Colas Rail, stark genom sina 12 expertområden och sin närvaro i 24 länder runt om i världen är ganska unik i den franska järnvägsindustrin. Höghastighetslinjer, tunnelbanor, spårvägar, trådbussar. Colas Rail drar nytta av sin expertis för att tillfredsställa sina kunder både i enkla och komplexa projekt, förklarar företagsgruppens vd Hervé le Joliff.

Källa: Colas Rail