Nästa öppningsdatum för Elizabeth Line aviserat

Detta Aventra-tåg, ett elektriskt driven enhet vid Londons Paddington huvudlinjestation. Den ingår i de nya Elizabeth Line-plattformarna som byggs under huvudlinjens station när "Crossrail"-tunnlarna tas i bruk. Foto: Wikipedia Common Lic. Kredit: Geof Sheppard

Koncernen Transport for London har meddelat att Elizabeth Line-tåg från Reading, Heathrow Airport och Shenfield kommer att börja trafikera genom centrala London den 6 november 2022.

Godstågen kommer att fortsätta till Abbey Wood, och Shenfield-tågen kommer att fortsätta till Paddington.

Bond Street-stationen kommer också att öppna i november, meddelade TfL, som påpekade att passagerare från de yttre stationerna som vill fortsätta bortom Paddington eller Liverpool Street kommer att kunna byta genom att helt enkelt gå av på en central station i London och vänta på ett efterföljande tåg.

Infriade ett löfte

Datumet den 6 november kommer också att markera starten för söndagsservice genom centrala London, medan de befintliga tjänsterna kommer att börja köras mellan 05.30 och 23.00 från och med den 5 september.

Frekvenserna i den centrala sektionen mellan Paddington och Whitechapel kommer att öka från 12 tåg i timmen till upp till 22 tåg i timmen under rusningstid och 16 tåg i timmen vid andra tider. Den slutliga tidtabellen, som kommer att ge 24 tåg i timmen under toppen mellan Paddington och Whitechapel, bör starta i maj 2023.

- När vi infriade vårt löfte att öppna den centrala delen av linjen under första halvåret i år lovade jag vidare att Bond Street-stationen skulle öppna i höst och att nästa fas av öppnandet också skulle vara uppnåtts inom den tidsramen. Jag är glad över att se linjen låsa upp snabbare och bättre resealternativ, större tillgänglighet och ytterligare anslutning till jobb och fritid för ännu fler människor. Detta kommer att bli ytterligare ett stort steg för Londons kollektivtrafiksystem, som stödjer ekonomisk tillväxt i huvudstaden och över hela landet, konstaterade Londons transportkommissionär Andy Byford.

Källa: TfL