Moldavien/Ukraina: Första godståget mellan Berezyne – Basarabeasca startade 

Under arbetets gång har Deutsche Bahn förnyat spårbäddens geometri, lagt räls och armerad betongslipers på spåren och reparerat 14 järnvägsbroar. Foto: Ukrzaliznycya

Mitt under försvarskriget mot Ryssland fortsätter ukrainska järnvägsoperatören Ukrzaliznycya att genomföra flera storskaliga projekt för att utveckla järnvägsförbindelser med länder i europeiska länder.

Till exempel har återuppbyggnaden av Berezyne – Basarabeasca-järnvägen som förbinder Ukraina och Moldavien i Odesa-regionen slutförts.

Internationellt projekt

Det första godståget sändes nyligen på denna sträcka. Ukrainska järnvägsarbetare genomförde det internationella projektet på nyckelfärdig basis. Så, järnvägsarbetarna förnyade över 22 km infrastruktur på Ukrainas territorium och ytterligare 1,2 km spår enligt avtalet med Moldavien på landets territorium.

- Med tanke på de ryska ockupanternas ständiga attacker mot bron över Dniesters mynning har förnyelsen av denna rutt blivit nödvändig. Nu finns det ett alternativ: huvudjärnvägslinjen som förbinder Odessa med Donaus hamnar "Reni" och "Izmaïl". " är säkert kopplat till järnvägstransporter. Vi antar att vi kan nå en genomsnittlig volym på 10 miljoner ton per år i området", sade Ukrainas infrastrukturminister Oleksandr Kubrakov.

Fjorton broar reparerades

Under arbetets gång har Deutsche Bahn förnyat spårbäddens geometri, lagt räls och armerad betongslipers på spåren och reparerat 14 järnvägsbroar.

- Järnvägslinjen var avstängd i mer än 25 år och revs slutligen. Genomförandet av detta projekt diskuterades redan 2012, men arbetet hade ännu inte påbörjats. För två månader sedan utfärdade infrastrukturministern en order om att slutföra projektet områsden till hösten. I enlighet med krigstidstraditioner slutförde järnvägsarbetarna allt arbete i tid, säger Ukrzaliznycyas styrelseordförande Oleksandr Kamišin.

Järnvägslinjen Berezyne - Basarabeasca fungerade fram till 1999. Den 23 juni 2022 undertecknade ministeriet för infrastruktur i Ukraina och ministeriet för infrastruktur och regional utveckling i Moldavien ett samförståndsavtal om utvecklingen av järnvägstjänsten.

Källa: Ukrzaliznycya