Finländska tågoperatören VR tar över nytt territorium inom järnvägen

Kahvi & Lippu (Kafé & biljett på finska) är ett nytt kafékoncept, som även betjänar tågoperatören VR-biljettgivning och rådgivning. första fiket finns i Dickursby köpcentrum Dix, nära tågstationen. Kahvi & Lippus kaféutbud inkluderar smörgåsar på plats, sötsaker, förfriskningar och mindre snacks - inte att förglömma kaffe, te eller specialkaffe. Caféet har även serveringsrätt.

VR öppnade nyligen en ny typ av café- och turismkoncept för Dickursby station. Nya Café & Lippu  (biljett på finska) café erbjuder många bekanta produkter från restaurangvagnen och där finns även VR:s engångs- och seriebiljetter att köpa. I tjänsteutbudet ingår dessutom turistinformation relaterad till tågresor och biljettköp.

- Passagerare har ett brett utbud av individuella behov av stationstjänster och det är viktigt för oss att kunden trivs med resan från början till slut. Nya Coffee & Ticket betjänar ett brett spektrum av situationer, laddpluggar så att väntetiden på stationen kan användas för arbete, till exempel, beskriver servicechef Petri Martola.

Kaféet ger även råd

Kahvi & Lippu /Kaffe & Biljett, är inte direkt VR:s nya serviceställe, men i utbudet finns de populäraste tågbiljettprodukterna, det vill säga fjärr- och pendelbiljetter och seriebiljetter samt biljettbyten och avbokningar. För övriga biljettprodukter, det vill säga parkeringsplatser, Interrail och säsongskort, ger caféet råd om var och hur man köper biljetter. De senaste åren har VR förnyat sina digitala tjänster genom att lyssna på kunderna och deras tillgänglighet för alla passagerargrupper har utvecklats tillsammans med specialgrupper.

- Det nya Kahvi & Lippu-konceptet kommer att göra det möjligt för stationer att bättre betjäna den äldre passagerarbefolkningen, för vilka användningen av digitala kanaler kan vara mer främmande. Men majoriteten av passagerarna hanterar biljettärenden genom självbetjäningskanaler. och det finns även alkohollicenser i caféet, fortsätter Martola

Betalningssättet för Coffee & Ticket är endast kortbetalning.

Snart kan resenären beställa frukost levererad från restaurangvagnen till stugan.

Lönsamheten för traditionella biljettkontor har försvagats i takt med att passagerare flyttar för att köpa sina tågbiljetter på digitala självbetjäningskanaler i en allt högre takt. VR utvecklar aktivt sina tjänster i olika skeden av resan utifrån sina kunders önskemål och från juni kan till exempel resenärer på nattåg beställa frukost levererad från restaurangvagnen till stugan. Man vill också utveckla stationernas tjänster för att möta kundernas behov, särskilt vid trafikerade korsnings- och växlingsstationer.

Källa: VR