Storbritannien: Finansiella stödprogrammet  åt ”Transport För London” förlängdes igen

Londons tunnelbanetåg nummer 1992 Stock (Central Line) på stationen Theydon Bois. Foto: Wikipedia Common Lic. Kredit: Tom Page

En förklaring före parlamentets plenarmöte den 25 februari 2022 informerade den brittiska transportministern Shapps parlamentet den 27 juni 2022 om en kort förlängning av den nuvarande finansieringen under 19 dagar fram till 13 juli. Detta godkändes av Londons borgmästare.

- Sedan pandemin har vi stött transportnätet i London med nästan 5 miljarder GBP (5,8 miljarder euro) genom extraordinära finansieringsregler för transport för transport, sade borgmästaren.

Likviditetsproblem

Regeringen anser att förlängningen av det nuvarande finansieringsavtalet är delvis nödvändigt eftersom Transport för London, TFL har likviditetsproblem.

Lösningen på dessa frågor är en väsentlig del av TFL:s styrning till vägen för ekonomisk hållbarhet. Den nya förlängningen säkerställer att båda sidor har tid att överväga en långvarig kapitalreglering.

Regeringen fortsätter att uppmana borgmästaren i London och TFL att möta de nödvändiga enheterna för att sätta organisationen på en hållbar basis.

Borgmästaren i London Sadiq Khan hade varnat för förestående nedskärningar i huvudstadens tunnelbana och busstrafik efter att regeringen meddelade att den skulle spendera det långsiktiga finansieringsavtalet mellan Transport För London (TFL).

Sjunkande intäkter

- Tiden blir knapp, och det är därför jag ber regeringen att träffas igen så att vi äntligen kan få en hållbar finansiering.

Inkomsterna från London Transport Network, särskilt från biljettintäkter, gick tillbaka drastiskt under den första och andra vågen av pandemin.

I maj 2020 beslutades ett räddningspaket med regeringen för första gången, som alltid har förlängts under olika perioder sedan dess. Enligt villkoren för det sista avtalet i mars, som löpt ut förra fredagen, måste TFL uppnå besparingar på 400 miljoner GBP år 2022/23.

Källa DFT