Schweiz: Swiss Life Asset Managers och Vauban Infrastructure Partners förvärvar Wascosa

Wascosa verkar i över 20 europeiska länder. Och koncernen, som har en av de yngsta flottorna med över 15 000 godsvagnar, servar över 230 olika kunder. Foto: Wascosa

Konsortiet av investeringsfonder som förvaltas av Swiss Life Asset Managers och Vauban Infrastructure Partners («Vauban») har förvärvat Wascosa Holding AG («Wascosa») från Philipp Müller och hans familj, inklusive de operativa koncernbolagen.

Syftet är att utöka ytterligare konsortiets investeringar i den extremt attraktiva och robusta järnvägstransportmarknaden.

Detta gynnas av en strukturell medvind på grund av en högre andel järnvägstransporter än vad som är fallet med rena vägtransporter.

Förvärvet kommer efter att schweiziska Life Asset Managers och Vauban tillsammans förvärvade en andel på 88 procent i den tyska godsvagnsägaren Aves One AG i slutet av 2021. Wascosa är en viktig partner till Aves One.

Oberoende godsvagnsförvaltare

Wascosa som grundades 1964, har sitt säte i Luzern, Schweiz. Koncernen är en av de största oberoende godsvagnsförvaltarna.

Swiss Life Asset Managers och Vauban Infrastructure Partners kommer att stödja Wascosa. Parterna kommer att fortsätta erbjuda sina kunder innovativa järnvägslogistiklösningar.

För att säkerställa kontinuitet i ledningen av Wascosa har Philipp Müller som en del av transaktionen gått med på att förlänga sin mandatperiod som styrelseordförande och att fortsätta leda det extremt erfarna och dedikerade Wascosa-teamet.

På så sätt förs den decennier långa traditionen och ryktet som en pålitlig och pålitlig partner vidare.

Expertis på järnvägsmarknaden

Wascosa kommer att dra nytta av det starka momentumet och de gynnsamma marknadsutsikterna för europeiska godsvagnar, såväl som av expertis på järnvägsmarknaden och infrastrukturerfarenhet hos Swiss Life Asset Managers och Vauban.

Macquarie Capital och CA-CIB agerade gemensamma finansiella rådgivare och Latham & Watkins agerade som juridiska rådgivare till både Swiss Life Asset Managers och Vauban.

Pressmeddelande Swiss Life Asset Managers