Deutsche Bahn: Sittplatsrekord i långväga tågtrafik på tyska järnvägen

Under juni, juli och augusti kan du resa runt i Tyskland med all kollektivtrafik för endast nio euro i månaden – runt hundra kronor. Erbjudandet gäller både egna medborgare och turister. En "9 Euro-biljett" gäller obegränsat i en månad med alla allmänna, lokala och regionala transporter, tåg, bussar och spårvagnar. Biljetten gäller inte på fjärrtåg eller långdistansbussar. Vill du resa långt kan du köpa en vanlig tågbiljett till de dem och sedan använda 9 Euro-biljetten till lokaltrafiken i den stad du väljer att resa till. Foto: Deutsche Bahn

Seadn införandet av sommartidtabellen den 12 juni utökar Deutsche Bahn sitt långväga transportutbud med fler tåg, nya direktförbindelser och ytterligare resor. Trängseln på tyska järnvägsstationer och tåg ökar dramatiskt redan under försommaren. 

Orsaken är bland annat att det har blivit möjligt att åka "gränslöst" inom Tyskland med regionaltåg för bara 9 euro hela sommaren. Den tyska regeringen, som står bakom erbjudandet, gör detta som en del av ett stöd till invånarna i tider med energipriser som skjutit i höjden till följd av kriget i Ukraina, för att uppmuntra både tyskar och utländska turister att resa runt i landet med regionala, kollektiva transporter. Beräknad kostnad för denna unika åtgärd är drygt 25 miljarder kronor.

För första gången har antalet platser per vecka stigit till över tre miljoner platser. Det är 20 procent mer än sommaren 2019.

Från och med söndag kommer det att finnas fler XXL ICEs i trafik än någonsin tidigare: de 32 extra stora och snabba ICE-tågen erbjuder vardera plats för cirka 1 000 passagerare på de särskilt populära förbindelserna.

Kontinuerlig expansion

- Vi kan uppnå detta nya sittrekord tack vare den kontinuerliga expansionen av långväga transporter och fordonsflottan. På så sätt skapar vi tillräckligt med utrymme för den snabbt ökande efterfrågan. I sommar är lusten att resa större än någonsin, säger Michael Peterson, chef för DB Långdistanstransport.

Chemnitz återansluts till fjärrnätet. Moderna intercity-tåg går två gånger om dagen i varje riktning från den sachsiska staden till Dresden, Berlin (inklusive BER Airport), Rostock och Östersjökusten. Flensburg får direktförbindelse till Prag via Hamburg, Berlin och Dresden.

I vardera riktningen

Den kontinuerliga Intercity mellan Berlin och Westerland (Sylt) kan köras permanent igen. Det finns en ny Eurocity-förbindelse mellan Lindau-Reutin och Zürich tidigt på morgonen.

Dessutom utökar DB tidtabellserbjudandet under sommarmånaderna på helgerna med ytterligare två förbindelser mellan Warnemünde, Rostock och Berlin och en direktförbindelse från Dresden via Berlin till Binz på Rügen och Stralsund (båda tur och retur). Från 18 juni till 21 augusti kommer sex tåg i stället för de tre tidigare att köras i vardera riktningen mellan Hamburg och Köpenhamn.

Pressmeddelande Deutsche Bahn