Londons Elizabeth Line återupptar passagerartrafiken

Premiärminister Boris Johnson närvarade vid den ceremoniella lanseringen av Elizabeth Line i London, Storbritannien, vid Paddington Station. Bild, Flickr. av Andrew Parsons / No 10 Downing Street

Den moderniserade tunnelbanelinjen Elizabeth Line öppnade nyligen igen i London. Tusentals passagerare kommer att kunna resa snabbt och sömlöst genom hjärtat av London på de första tågen som avgår från den nya delen.

Den nya linjen, som kommer att möjliggöra snabbare resor genom London samt nya jobb och ekonomisk tillväxt över hela landet, är huvudstadens mest betydande utbyggnad av transportnätet på en generation.

Prominenta passagerare

Tusentals glada kunder hälsades välkomna vid linjens officiella öppning av Londons borgmästare Sadiq Khan, Londons transportkommissionär Andy Byford, Elizabeth Line Director Howard Smith, TfL Chief Operating Officer Andy Lord och Crossrail CEO Mark Wild. Alla dessa åkte med de första tågen som avgick från stationerna Paddington och Abbey Wood.

Nio helt nya stationer öppnas nu i centrala London och de kommer att trafikera längs Elizabeth Line var femte minut måndag till lördag från 06:30 till 23:00.

Den nya järnvägslinjen erbjuder nya resmöjligheter och stöder den omfattande förnyelsen och återhämtningen från pandemin - skapar jobb, affärsmöjligheter och ett enormt ekonomiskt uppsving för landet.

Det kommer också att koppla samman Londons främsta sysselsättningsnav och öka centrala Londons järnvägskapacitet med 10 procent - den största enskilda ökningen av transportkapacitet i huvudstaden på mer än 70 år.

Speciellt skydd för viktorianska avloppsnätet

Företag från hela Storbritannien drar eller har dragit nytta av Elizabeth-linjen. Under hela byggandet av järnvägen fanns det en omfattande leveranskedja som stödde företag av alla storlekar och hjälpte till att skapa jobb och kompetens över hela landet.

Klass 345-tågen som körde på Elizabeth-linjen byggdes i Derby, rundlar och skyltar för rutten levererades av ett familjeföretag på Isle of Wight och ett Leeds-baserat företag stärkte och skyddade Londons viktorianska avloppsnät under byggandet.

Källa. The Tube