Deutsche Bahn: Första "Female ICE" färdas genom Tyskland

Totalt ville över 500 kvinnor från Deutsche Bahn föregå med exempel med kampanjen och uppmuntra andra kvinnor att också sträva efter jobb inom manliga domäner och i chefspositioner. Foto: Deutsche bahn

Deutsche Bahn vill bli mer kvinnlig och fortsätta att markant öka andelen kvinnor i företagsgruppen. Flera åtgärder har redan effekt: över 3 000 kvinnor fick ett jobberbjudande under första kvartalet, nästan tre procent fler än samma period förra året. Andelen kvinnor i ansökningarna är också högre än för ett år sedan.

Arbetsmarknaden tar fart rejält medan Deutsche Bahn fortfarande anställer på en mycket hög nivå som en del av Strong Rail-strategin. Bara i år vill DB återigen få 21 000 nya medarbetare ombord. Bland dem finns 5 200 yngre anställda – det är ytterligare ett rekord.

Specialmärkt tåg

Fler kvinnor till järnvägen - det är därför det också är en del av att göra DB:s kvinnor och deras jobb mer synliga - och ingen kan göra det bättre än de anställda själva, från München till Berlin.

Från maskinföraren till tågets chef – det var bara kvinnor som ansvarade för det specialmärkta tåget. Arrangörerna bjöd på ett speciellt program för dussintals DB-kollegor i en speciell passagerarvagn.

Festprogram

Vid ett stort event i Halle och Nürnberg informerade DB-kollegor också intresserade om jobbprofiler och spännande projekt.

Totalt ville över 500 DB-kvinnor föregå med exempel med kampanjen och uppmuntra andra kvinnor att också sträva efter jobb inom manliga domäner och i chefspositioner.

"European Women in Rail Award"

Tåget sändes på sin resa i München på morgonen av den bayerska statsministern för familje-, arbets- och socialfrågor, Ulrike Scharf, och Ulrike Haber-Schilling, styrelseledamot i DB Regio och medlem i kvinnonätverket. Den styrande borgmästaren Franziska Giffey och Martin Seiler, chef för mänskliga resurser och juridiska frågor vid DB, var på plats på centralstationen för att välkomna ICE i Berlin.

Projektet "Female ICE" väckte uppmärksamhet även i Bryssel, där DB nyligen fick "European Women in Rail Award" som den "bästa arbetsgivaren för kvinnor i den europeiska järnvägssektorn".