Ukraina: Ryssland bombade flera tågstationer och annan järnvägsinfrastruktur

Ukrainas järnvägsnät. Bild: Wikipedia Common, kredit: Voland77

Tidigt på morgonen den 25 april sattes fem tågstationer i centrala och västra Ukraina i brand, vilket gjorde att minst 16 passagerartåg blev försenade. Enligt UkrInform sa Ukrzaliznycyas vd Oleksandr Kamišin detta på Telegram.

- Ryska trupper fortsätter att systematiskt förstöra järnvägsinfrastruktur. I början av dagen kom 5 järnvägsstationer i centrala och västra Ukraina under beskjutning", heter det i uttalandet. Enligt chefen för Ukrzaliznycya-myndigheten kommer minst 16 passagerartåg att stoppas.

Infrastruktur som mål

- Det finns skador, detaljerna håller fortfarande på att undersökas, sa Kamišin.

Enligt Ukrzaliznycya Telegram är kontaktledningen på linjerna Šepetìvka - Kozjatin, Žmerinka - Kozjatin, Kozjatin - Fastìv inte strömförande på grund av skador på traktionstransformatorstationerna.

Tågoperatören Ukrzaliznycya betonar att tågen som kör direkt på ovanstående rutter är försenade, förseningstiden och listan över tåg kommer att meddelas separat.

Som rapporterats av UkrInform arrangerade Ukrzaliznycya den 25 april ytterligare sex resor från evakueringszonerna och till främmande länder.

Källa Ukrinform