Storbritannien: Diesellokomotiv 66708 döpt till "Glory of Ukraine"

Loket målades i himmelsblått och solrosgult, GBRfs företagsfärger, och fick ytterligare folier med Ukrainas nationella färger på sidoväggarna. Foto: GBRf, kredit: ANDREW CAMERON CAMERAR47

Det brittiska järnvägsföretaget GB Railfreight (GBRf) har utnämnt ett av sina mer än 100 diesellok av klass 66 till "Slava Ukrainy / Glory to Ukraine" (Glory to Ukraine).

Lok nummer 66708 fick en namnskylt vid slutförandet av sin översyn av Arlington Fleet Services i Eastleigh i början av april.

Himmelsblått och solrosgult

Loket målades i himmelsblått och solrosgult, GBRfs företagsfärger, och fick ytterligare folier med Ukrainas nationella färger på sidoväggarna.

I en gest av stöd som kommer att vara mycket synlig över hela det brittiska järnvägsnätet, har GBRf uttryckt sin önskan att visa sitt stöd för folket i Ukraina. Med så många människor i Storbritannien som öppnar sina hem för flyktingar, är det en gest som ses som en symbol för gästfrihet och hopp.

GB Railfreight är redan känt för sin gemenskap och välgörenhet och deltar också i utbildningsprogram för att öka medvetenheten om farorna med tågresor bland skolbarn.

Tappert försvar av Ukraina

En talesman för företaget sa om namngivningen: "GBRf står fast på Ukrainas sida och detta ommålade lokomotiv hedrar de människor som drabbats av konflikten och som tappert fortsätter att försvara sitt hemland."

Avtäckandet av namnetiketten "Ära till Ukraina" har väckt en våg av lovord på sociala medier. Twitter-inlägget var ett av de mest populära som företaget någonsin gjort. Loket med beteckningen 66708 har mött stort intresse bland järnvägsentusiaster sedan dess.

Källa: GBRf