Bayern/Österrike: WESTbahn startar gränsöverskridande trafik till München

Sträckan Wien (Hütteldorf) med München (öst) körs på en rekordtid på bara 3 timmar och 47 minuter, vilket är 6 minuter snabbare än den tidigare kortaste förbindelsen mellan dessa två städer. Foto: WestBahn

Tågoperatören WESTbahn startade nyligen upp till fyra nya direktförbindelser mellan järnvägsstationerna Wien Westbahnhof och respektive München Hauptbahnhof.

Sträckan Wien (Hütteldorf) med München (öst) körs på en rekordtid på bara 3 timmar och 47 minuter, vilket är 6 minuter snabbare än den tidigare kortaste förbindelsen mellan dessa två städer.

Från och med den 12 juni reduceras restiden med ytterligare 4 minuter till bara 3 timmar 43 minuter. I Österrike stannar tågen vid alla stationer som redan har trafikerats av WESTbahn.

Första internationella sträckförlängningen

Det betyder att det för första gången finns direktförbindelser från Amstetten, Wels, Attnang-Puchheim och Vöcklabruck till München.

Med den nya destinationen och den tillhörande första internationella ruttförlängningen av WESTbahn kommer kollektivtrafiken att bli ännu mer attraktiv.

I synnerhet ägare av KlimaTicket Ö, för vilka tilläggsbiljetten till München (den så kallade "KlimaPlus-Ticket München") kostar endast 14,90 euro, drar nytta av gränsöverskridande trafik.

Eftersom de kan resa i Comfort Class 2+ utan extra kostnad och alltid är en klass bättre på vägen. Dessutom kan de reservera en plats gratis och (som alla resenärer) samla WESTpoints, som de kan lösa in mot biljetter eller en valfri cateringprodukt.

Lönar sig att ta tåget

- Med tanke på bränslekostnaderna är den direkta förbindelsen till München också intressant för alla bilförare, för med WEST superpreis kan du resa från Wien till München från bara 23,99 EUR. Det här priset är helt enkelt oslagbart jämfört med en bilresa, säger DI Thomas Posch, VD för WESTbahn Management GmbH.

En annan fördel är stoppet vid Münchens östra station, vilket gör att resenärer från centrala Oberösterreich och i synnerhet Salzburg kan nå Münchens flygplats snabbt och med bara ett byte till S-Bahn.

Samtidigt som den nya destinationen till München bifogades i tidtabellen utökade WESTbahn den 8 april även servicen mellan Wien och Salzburg till upp till 52 förbindelser per dag. 

Pressmeddelande WESTbahn