Trainline: Resa i Europa med tåg - De 10 mest populära rutterna

Utsikt från Arlbergstunnelns östra portal till den nya tågstationen i St. Anton am Arlberg. Foto: Wikipedia Common, kredit: Basotxerri

I Europa har situationen inom järnvägstrafiken i stort sett lättat. De flesta gränsöverskridande tåg går som planerat igen. Vissa rutter är dock särskilt populära under den post-pandemiska perioden.

Trainline, leverantör av Europas ledande plattform för bokning av tåg- och bussresor, har sammanställt en topp 10-lista.

Europa frodas när det gäller friheten att resa, men denna var begränsad under lång tid under pandemin: gränskontroller, inreseförbud och rädsla för viruset stängde kontinenten av i månader.

Se en större stad

Gränserna är nu öppna igen och folk reser, för att besöka en större stad, för att besöka vänner och släktingar i andra europeiska länder eller för att pendla till jobbet i grannlandet.

Trainline har utvärderat sin bokningsdata och identifierat de tio rutter mellan europeiska städer som har vuxit mest jämfört med före pandemin. På topp ligger förbindelsen mellan österrikiska St. Anton am Arlberg och Zürich.

Den sträckan ökade med hela 486 procent mellan februari 2019 och februari 2022. Bokningarna för den sista platsen – rutten mellan Basel och Strasbourg – ökade med 217 procent.

Dessa tio järnvägslinjer inom Europa är särskilt populära:

1: a plats: St Anton am Arlberg – Zürich

2: a plats: Lugano – Milano

3: e plats: Nice – Ventimiglia

4: e plats: Bryssel – Luxemburg

5: e plats: Berlin – Paris

6: e plats: Lille – Tournai

7: e plats: Lyon – Milan

8: e plats: Milano – Paris

9: e plats: Basel – Mulhouse

10: e plats: Basel – Strasbourg

Sammanställer rutter

Trainline erbjuder kunderna möjlighet att boka tåg- och bussbiljetter till hela Europa. Eftersom samarbetet mellan de enskilda leverantörerna i Europa ännu inte har harmoniserats når de vanligtvis snabbt sina gränser med nationella järnvägsbolag och deras biljettsystem.

Trainline samlar därför rutter, tariffer och restider från mer än 270 tåg- och bussbolag från 45 länder och använder ett AI (artificiell intelligens) -stödsystem för bästa prissökning.

Kunder kan köpa sin biljett online eller via appen i tio valutor och med olika betalningsmetoder, inklusive alla stora internationella bankkort, Visa, Amex, PayPal, Apple Pay och Google Pay.

De kan även använda sina rabattkort – inklusive BahnCard och ÖBB VorteilsCard – vid bokning och samla bonuspoäng.

De övriga tio sträckorna: (ökning på ett år)

11:e plats: Paris – Turin (211%)

12: e plats: Innsbruck – München (155%)

13: e plats: Berlin – Prag (155 %)

14: e Barcelona – Lyon (152 %)

15: e plats: Genève – Moûtiers (128%)

16: e plats: Bryssel – Lyon (114%)

17: e plats: Budapest – Wien (114%)

18: e plats: Genève – Lyon (108 %)

19: e plats: Bryssel – Frankfurt am Main (98 %)

20: e plats: Basel – Milano (97 %)

 

Pressmeddelande Trainline