Tågoperatören VR Groups vd har avskedats -Topi Simola utsågs till tillförordnad vd.

VR Groups tillförordnade direktör vd Topi Simola. Foto: Nea Ilmevalta / VR Group

Rekrytering av ny vd har påbörjats. Topi Simola, direktör för persontrafik, utsågs till tillförordnad vd.

VR Groups vd och koncernchef Lauri Sipponen entledigades den 4 april 2022. VR Groups styrelse har omedelbart inlett sökandet av efter en ny vd. Topi Simola, direktör för persontrafik, har utsetts till tillförordnad vd.

Ännu för några veckor sedan meddelade Sipponen om att VR utvidgar till Sverige. VR har köpt tåg- och bussoperatören Arriva, som årligen har omkring 170 miljoner resenärer i Sverige och omkring 3 800 anställda. Bolaget trafikerar Stockholm och regionalt i södra Sverige och östra Götaland.

Utmaningarnas tid

– Jag vill tacka Lauri för hans starka personliga engagemang för utvecklingen av VR Group de senaste månaderna och jag önskar honom lycka till i de nya utmaningarna, säger Kjell Forsén, styrelseordförande i VR Group, och fortsätter:

 – Jag är glad att Topi Simola har lovat verka som tillförordnad vd tills rekryteringen av en ny VD är klar.

 – Tiden är utmanande, men som tur är, handlar det om ett bekant företag och välkända kollegor. VR har moderniserats fantastiskt de senaste åren så jag vet att vi med vår duktiga personal kommer att kunna fortsätta den goda utvecklingen av företaget, säger VR Groups tillförordnade direktör vd Topi Simola.