Alstom erhåller stor chilensk signal- och tågorder

Alstoms Metropolis-sortiment av tunnelbanetåg har varit i drift över hela världen i drygt 20 år. Bild: Alstom

Alstom, global ledare inom smart och hållbar mobilitet, har fått ett kontrakt på 355 miljoner euro för att leverera ett Urbalis CBTC-signalsystem, tillsammans med 20 års underhåll och 37 Metropolis-tåg till Santiago, Chile.

De nya tågen, i kombination med signalsystem CBTC, kommer att hjälpa till att optimera kapaciteten, genomströmningen och effektiviteten hos Metro de Santiagos nya linje 7, vars invigning är planerad till slutet av 2027.

Mängd olika konfigurationer

- Detta kontrakt är en validering av Alstoms hållbara mobilitetsinnovationer och avancerade teknologi. Våra tåg och signalsystem kommer att förbättra inte bara kvaliteten på mobilitet och transporter i Chile, genom att säkerställa pålitlig, säker och tillgänglig transport, utan det kommer också att tillhandahålla staden Santiago med ett effektivt miljövänligt alternativ till vägtransporter för miljontals passagerare, säger Denis Girault, VD för Alstom i Chile.

Med flexibilitet som erbjuder en mängd olika konfigurationer, har Alstoms Metropolis-sortiment av tunnelbanetåg varit i drift över hela världen i över 20 år.

Förbättrad passagerarupplevelse

Enligt Denis Girault, kommer vart och ett av de 37 stycken102-meter långa automatiska Metropolis-tåg som Alstom kommer att leverera till Santiago Metro, att uppnå en kapacitet, som möjliggör transporter upp till 1 250 passagerare per tågsätt och som ge en förbättrad passagerarupplevelse.

Tunnelbanetågen kommer att ha 4 breda dörrar på vardera sidan för att underlätta passagerarnas in- och utstigning, samt breda gångar och öppna landgångar mellan vagnar.

Därmed säkras passagerarnas rörelsefrihet i och mellan vagnarna. Santiagos Metropolis-tåg kommer också att ha luftkonditionering och ett avancerat passagerarinformationssystem som visar rutt- och stationsinformation, medan säkerhetsfunktioner som högupplösta externa kameror och porttelefoner som upprätthåller passagerarkommunikation med kontrollcentret kommer att förbättra passagerarnas och infrastrukturens säkerhet.

Alstom kommer att tillverka de nya tågen vid koncernens Taubaté-fabrik i Brasilien, med de första vagnarna som förväntas bli levererade senast 2025.

Källa:Alstom