Ukraina: Ukrzaliznycya uppmanar europeiska och asiatiska länder att stoppa järnvägstrafiken med Ryssland

Ukrainska tågoperatören Ukrzaliznycyas passagerartåg på stationen. Foto: Ukrzaliznycya

Ukrainska järnvägdoperatören Ukrzaliznycya har vädjat till alla europeiska och asiatiska länder att stoppa samarbetet mellan järnvägsförvaltningar och ryska federationen. Ett motsvarande brev skickades till administrationerna för alla järnvägar som transporterar varor från ryska federationen.

-Vi uppmanar järnvägsförvaltningarna i alla länder som gränsar till ryska federationen att stoppa gods- och passagerartågsförbindelser med detta land. Vi uppmanar också till avskaffande av alla interoperabilitetssystem och uteslutande av Russian Railways RŽD från alla internationella organisationer.

- Om du är lokförare, avsändare och maskinförare för de ryska järnvägarna, som transporterar stridsvagnar, militär utrustning och fångar i Ukrainas korridorer, kommer du aldrig mer att inneha hederstiteln järnvägsman. Med dina handlingar dödar du civila och begår folkmord mot det ukrainska folket, appellerar det ukrainska järnvägsbolaget Ukrzaliznycya.

- Aldrig i dina värsta mardrömmar kunde du ha föreställt dig att arbeta under störtfloden av granater och postmortlar, hålla dig vaken i dagar och riskera ditt liv, transportera civila från bombardemanget. Men så här har vi jobbat de senaste tre dagarna och kommer fortsätta göra det tills vi lyckas! Ukrainska järnvägsmän har starka nerver och inte bara det... Och du, Ryssland, är lika trasig som dina vagnar! förklaras det i brevet från Ukrzaliznycyas personal.

WKZ, källa Ukrzaliznycya