Polen: Newag levererar fem fler dual-mode-enheter till Västpommerns vojvodskap

Det nya hybridtåget anländer till en polsk järnvägsstation. Foto: NEWAG

Zachodniopomorskie Voivodeship har utnyttjat sin option att beställa ytterligare fem tåg av typ bimode-multipelenheter från Newag. Tågen, eldrivna och dieseldrivna, har redan färdats mer än en halv miljon kilometer, vilket bevisar att enheterna håller väl i den dagliga driften och erbjuder stor komfort för resenärerna.

Fordonen underlättar organiseringen av trafiken på delvis icke elektrifierade sträckor. Hybriddriften består av fyra elektriska dragmotorer med en total effekt på 1 600 kilowatt, som matas från nätet via en strömavtagare, och en drivenhet bestående av två förbränningsmotorer och elgeneratorer. Dessa driver elmotorerna på sektioner som inte är ansluten till nätet. Fordonen är utrustade med de senaste trafiksäkerhetssystemen och har en maxhastighet på 160 km/h (kontaktledningsdrift) och 120 km/h (dieseldrift).

Det totala värdet av optionen är PLN 100 miljoner (22 miljoner euro) netto. Som ett resultat av utnyttjandet av optionsrätten kommer värdet på ordern att öka till PLN 240 miljoner (53 miljoner euro) netto.

WKZ, källa Newag