Alstom kommer att leverera nytt signalsystem och ytterligare tåg för linje 1 i Turins tunnelbana

När tunnelbanan i Turin är klar kommer linje 1 att vara 18,5 km lång. Kredit: Alstom SA/Design&Styling METROP.

Alstom kan glädja sig över ett stort nyckelfärdigt kontrakt som inkluderar tåg-till-tåg CBTC-system, vilket möjliggör högre kapacitet på alla linjer i Turin och 4 nya Metropolis-tåg. Dessutom inkluderar ordern möjlighet till ytterligare 12 tåg

Alstom kommer att övervaka utveckling, leverans, installation, testning och driftsättning av sin CBTC-lösning för att ersätta det nuvarande signalsystemet både på den befintliga linjen och ombord på tågen på linje 1 längs den nybyggda förlängningen, Fermi-Cascine Vica. Alternativet inkluderar även införandet av signalsystemet i den nya depån som är under uppbyggnad.

- Vi är mycket stolta över detta avtal som tecknats med Infra.To, som ytterligare bekräftar Alstoms expertis inom stadsmobilitet. Vi är glada att kunna hjälpa till att ge ny fart åt lokal rörlighet i Turin med våra nya miljövänliga Metropolis-tåg. Tunnelbanorna kommer också att vara utrustade med Alstoms innovativa CBTC-lösning, som möjliggör helautomatisk drift, vilket möjliggör högre kapacitet på alla linjer, förklarade Michele Viale.