Alstom rekryterar 7 500 talanger globalt under 2022 för att utveckla framtidens hållbara mobilitet

Rekryteringarna gäller inom stora delar av Alstoms verksamhet. Globalt står rekryteringen av ingenjörer för hälften av de permanenta tjänsterna. Foto: Alstom

Alstom har tilldelats Top Employer 2022-certifikatet i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika i totalt 14 länder Det är tredje året i rad som Alstom får utmärkelsen i Europa och andra året för de två övriga marknaderna.

Alstom, världsledande inom smart och hållbar mobilitet, behöver möta det växande behovet av grönare, mer moderna vagnparker av tåg, tunnelbana och spårvagn genom att anpassa kapaciteten världen över.Med en orderbok värd 77,8 miljarder euro ska koncernen rekrytera 7 500 nya talanger globalt under 2022. Detta inkluderar cirka 6 000 ingenjörer och chefer, främst i Europa och i Asien och Stillahavsområdet och 1 500 produktionsmedarbetare och tekniker, primärt i Europa, Nordamerika och Latinamerika. -Vi är väldigt stolta att återigen ha tilldelats Top Employer-certifikatet. Utmärkelsen är ett erkännande av vårt fortsatta engagemang att göra Alstom till en av världens bästa arbetsplatser. Stimulerade av en kraftig efterfrågan på grön och smart mobilitet vill Alstom, som är en ledare inom hållbara transporter, attrahera 7 500 talanger. Med närvaro i över 70 länder erbjuder vi globala möjligheter att arbeta inom områden som produktion, mjukvara, teknik och service, för dem som vill göra en konkret skillnad för planeten, säger Anne-Sophie Chauveau-Galas, Chief Human Resources Officer på Alstom.

Alstom söker profiler som bidrar till innovation och implementering av företagets lösningar. Rekryteringarna omfattar hela värdekedjan – från produktion till processer.

Utöver tjänster kopplade till pågående och framtida projekt åt Alstoms kunder, anställer också företaget projekt- och anbudsansvariga samt tjänster inom planering.

Alstom söker också programmerare och datautvecklare med en profil liknande de högteknologiska branscherna i Silicon Valley. Rekryteringsbehovet är långsiktigt och baseras på koncernens tillväxt. Tjänsterna öppnar för en karriär i motiverade team och där den senaste medarbetarundersökningen visar att över 80 procent uppger att de är stolta över att fä jobba på Alstom.

En karriär inom Alstom ger stora möjligheter att röra sig mellan olika tjänster och länder.

Koncernens behov av talanger per region är följande: Europa: 3 900 tjänster, Asien-Stillahavsområdet: 1 700 tjänster, Amerika: 1 500 tjänster and Afrika, Mellanöstern och Centralasien: 400 tjänster.

Top Employer-certfikationen Top Employer-certifieringen innebär ett erkännande av ett företags engagemang att skapa en bättre arbetsmiljö och med ett HR-arbete som utmärker sig särskilt.

Top Employer-institutet certifierar organisationer baserat på en undersökning som omfattar sex områden inom HR, uppdelat på 20 teman som exempelvis arbetsmiljö, rekrytering, utbildning, välbefinnande, mångfald och inkludering.

 

...