Stadler utökar sin signalkompetens ytterligare genom övertagandet av tyska BBR-gruppen

BBR har varit i mer än 30 år en av de ledande leverantörerna av lösningar inom området signalteknik och järnvägssäkerhet. Foto: BBR Verkehrstechnik

Stadler tar över tyska BBR Verkehrstechnik inom området signalteknik och digitalisering.

Med hjälp av detta koncernbolag utökar Stadler företagets egna kompetenser inom denna framtidsbransch.

Båda företagen skapar därmed en starkare leverantör av toppmoderna lösningar speciellt när det gäller att digitalisera järnvägsindustrin att avancera och bidra till ny teknologi.

Redan i november 2021 gick Stadler med på att ta över schweiziska BBR Bahnsicherung AG på detta område. Stadler koncentrerade alla signaleringsportföljer från och med 1 januari 2022 i en nyskapad division.

Med BBR får Stadler, enligt egen utsago, en partner som perfekt kompletterar det växande produktsortimentet inom området signalteknik.

Signalteknik från BBR används framgångsrikt av järnvägsoperatörer över hela världen från DACH-området, västra och norra Europa till Asien och nu även i USA.

BBR har cirka 270 anställda vid sitt huvudkontor i Braunschweig (D) och på platsen i Vufflens-laVille nära Lausanne (CH), som Stadler kommer att fortsätta att leda. Med det växer antalet anställda hos Stadler inom området signalering till över 500.