Tjeckiska Republiken: Cegelec moderniserar VarioLF-spårvagnar för Ostrava

Företaget Dopravní podnik Ostrava as (DPO) tillkännagav ett offentligt anbud för teknisk förbättring av upp till 41 spårvagnar sommaren 2021. Ett par företag deltog i tävlingen, där vinnaren blev företaget Cegelec från Prag. Grundkontraktet, som ska vara klart i slutet av 2022, innehåller en teknisk utvärdering av totalt 16 VarioLF- spårvagnar. Foto: Staden Ostrava

Transportföretaget Dopravní podnik Ostrava a.s. meddelade i Europeiska unionens officiella tidning att Cegelec moderniserar VarioLF-spårvagnar för Ostrava

Detta offentliga kontrakt avser teknisk översyn (modernisering) av upp till 41 spårvagns-enheter av typ VarioLF, som används av kunden i lokal kollektivtrafik, inklusive den mjukvaruutrustning som är nödvändig för att fordonen ska fungera korrekt.

Dessutom ingår implementering av alla nödvändiga idrifttagningstester i syfte att säkerställa järnvägsmyndigheternas godkännande av den tekniska bedömningen av spårvagnar för drift inom lokal kollektivtrafik i Tjeckiska Republiken.

Den offentliga entreprenaden är uppdelad i 2 nivåer, där nivå 1 omfattar teknisk bedömning av 16 VarioLF-spårvagnar och nivå 2 teknisk bedömning av upp till 25 VarioLF-spårvagnar.

Källa EU:s officiella tidning