Kombitrafik: Ny kontinentaltågförbindelse Nürnberg - Rotterdam

På väg från Nürnberg: Kombiverkehr utökar de kontinentala Rotterdam-destinationerna RSC och CTT till att omfatta Cobelfret-terminalen. Det betyder att trailertrafik till Storbritannien nu är möjlig. Foto: Kombiverkehr

Frankfurter Kombiverkehr KG utökar sin produktportfölj av intermodala transporter till och från Rotterdam redan i början av året. En ny kontinental förbindelse mellan Nürnberg TriCon Terminal och Rotterdam Cobelfret kompletterar 2022 års tidtabell för transport av semitrailers, containrar och växelflak.

Det är första gången som Cobelfret-terminalen som drivs av C.Ro kommer att anslutas till det internationella kombinerade transportnätet med undantag av RSC- och CTT-terminalerna i Rotterdam.

Kombiverkehr-tåget från Nürnberg till Rotterdam Cobelfret är ett produktionssamarbete i samarbete med TFG Transfracht. Den körs fem gånger i veckan, måndag till fredag i båda riktningarna.

Trafiken startar från TriCon containerterminal i Bayernhafen Nürnberg till Rotterdam i januari 2022.

Från hamnterminalen i Rotterdam är färjetrafik från rederiet CLdN Cobelfret SA till destinationshamnarna i London, Dublin och Killingholme möjliga.

- Med den nya kontinentaltågstjänsten ger vi våra speditörskunder ett tydligt svar på bristen på resurser när det gäller lastutrymme och lastbilschaufförer, som för närvarande inte bara kännetecknas av den här korridoren när det gäller kontinuerliga godstransporter på väg, säger Alexander Ochs, VD för Kombiverkehr KG.

– Beroende på målregion utformar vi våra intermodala tåg på ett sådant sätt att en direkt övergång till andra transportsätt är möjlig utan att behöva omdirigeras. I syfte att realisera end-to-end transporter i Storbritannien har vi också lyckats göra detta med den nya Cobelfret-produkten med dess attraktiva bryttider för mottagning och lossning, meddelar chefen för Kombiverkehr.

Källa: Pressmeddelande Kombiverkehr