Vinner SJs upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”

Iver tar ett helhetsansvar för SJs digitala arbetsplatser. Foto: Iver

Iver är vinnare av SJs upphandling av digitala arbetsplatstjänster. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder med 1 500 avgångar från över 400 stationer dagligen. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Inom ramen för avtalet ska Iver ta ett helhetsansvar för SJs digitala arbetsplatser. Tjänsterna levereras med utgångspunkt i Ivers tjänsteområde ”Digital Workplace” och ska distribueras till över 40 orter i Sverige och Norge. Ivers leverans innehåller hela kedjan från klienthårdvara, livscykelhantering och managering av 2 500 datorer, 10 000 mobila enheter samt skrivare. Ivers ska även leverera support i 2:a och 3:e linjen för tjänsterna. Avtalet innehåller också optioner på bland annat servicedesktjänster.

– Först och främst är vi självklart väldigt stolta och glada över att vi har vunnit SJs upphandling och förtroende. Jag är tacksam och glad över det engagemang och driv som vårt team har visat upp för att presentera en attraktiv och konkurrenskraftig lösning för SJ. Att vi vinner visar återigen att vi levererar moderna tjänster för moderna arbetssätt. Med utgångspunkt i SJs behovsbeskrivning har vi designat en komplett arbetsplatslösning som stöttar moderna arbetssätt som tillgodose SJs behov av mobilitet, produktivitet och säkerhet, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.