Ukrzaliznycya tillkännagav anbud för köp av 30 sovvagnar och 70 vagnar för daglig trafik

De nya vagnarna kommer att utrustas med moderna beståndsdelar. Foto: Ukrinform

Den ukrainska järnvägen Ukrzaliznycya köper 30 sovvagnar för det populäraste segmentet av nattågstrafik. De nämnda fordonen kommer att köpas in med den budget som planeras för 2022 som är en del av programmet för modernisering av landets fordonsflotta och infrastruktur

- På grund av att finansieringsplanen för innevarande år antogs i tid, offentliggjorde vi under 2021ett anbud för köp av nya sovvagnar. Det handlar om andraklassvagnar som företaget inte har köpt på flera år. Passagerarna gillar dessa vagnar. Genom att köpa det här materialet kommer vi att kunna utrusta tågen med olika nya typer av vagnar och erbjuda passagerarna bekväma resor i olika priskategorier, säger Oleksandr Percovsʹkij, styrelseledamot i Ukrzaliznycya.

De nya vagnarna kommer att utrustas med moderna beståndsdelar inifrån och utanför. I synnerhet kommer toppmodern LED-belysning, vakuumsanitetsanläggningar, uttag med USB-anslutningar och modern luftkonditionering att installeras. Designhastigheten för dessa fordon är 160 km/h, och livslängden uppgår till 30 år.

Ansökningar om deltagande i anbudet accepteras fram till den 2 februari 2022, auktionen äger rum den 10 mars 2022. Alla företagets nya vagnar ska vara levererade senast den 31 december 2023.

Dessutom planerar Ukrzaliznytsia att köpa ytterligare 70 sittvagnar för dagtid på bekostnad av statsbudgeten. Företaget håller för närvarande på att definiera de tekniska kraven för dessa fordon och anbudet kommer att publiceras inom kort.

Ukrainas parlamentet har godkänt landets statsbudget för 2022, som inkluderar köp av nya tågvagnar.