Ridango expanderar genom förvärv

Ridango utvecklar IT-lösningar för kollektivtrafik med fokus på Automated Fare Collection, Real-Time Passenger Information och Automatic Vehicle Location-lösningar. Kärnkompetensen hos Ridango är kunskap inom transitbiljetter och moderna biljettlösningar, som förenklar resandet. Bild: Ridango

Det estniska teknikföretaget Ridango, mest känt för sina avancerade biljettsystem, finns nu i mer än 25 länder genom förvärvet av samtliga aktier i LIT transit i Slovenien.

– Vi har en övergripande ambition att vara bland de globalt ledande leverantörerna av mobilitetssystem för kollektivtrafik redan 2026, säger Erki Lipre, som är styrelseordförande för Ridango med säte i Estlands huvudstad Tallinn.

Ridango är för närvarande verksamt i Estland, Sverige, Finland, Norge, Litauen, Ukraina och Grönland.

Med förvärvet av LIT transit får företaget även ett starkt fotfäste i länder som Singapore, Hong Kong, Indien, Saudiarabien, Australien, Qatar, Nya Zeeland, Oman, flera länder i Mellanöstern och Mexiko.

Både Ridango och LIT transit är relativt unga teknikföretag. Det förstnämnda etablerades 2009 och Estland anses idag vara ett av de mest innovativa länderna när det kommer till IT-system. Det slovenska företaget såg dagens ljus tre år senare