European Sleeper: Nytt nattåg Bryssel - Amsterdam - Berlin - Prag startar sommaren 2022

En annan populär europeisk nattågslinje i vinter- och sommartider Alpen-Sylt Night-express. FOTO: ALPEN-SYLT NACHTEXPRESS

Det nya nattåget från Bryssel och Amsterdam till Berlin, Dresden och Prag är planerat att tas i drift sommaren 2022. Uppdraget för detta tåg har tilldelats den holländsk-belgiska nystartade European Sleeper och tjeckiska RegioJet, det ledande privata järnvägsföretaget i Central- och Östeuropa.

Det nya nattåget presenterar, enligt arrangören, en attraktiv tidtabell för både semesterfirare, stadsresenärer och affärsresenärer.

Tåget kommer till en början att gå tre gånger i veckan och ska utökas till daglig drift så snart som möjligt. Komfortnivån, priserna och det exakta startdatumet kommer att meddelas i början av 2022. Biljettförsäljningen startar våren 2022.

Exceptionella mål inom ett hållbart intervall

Införandet av detta nattåg, som binder samman fyra europeiska huvudstäder, bidrar till att göra hållbara och bekväma resor mer attraktiva. Resenären behöver inte längre byta tåg på resor från Bryssel till Berlin och från Amsterdam till Prag.

Dessutom är nattåget extra effektivt för resenärerna eftersom de kan sova. Du kliver vidare i Belgien eller Nederländerna och anländer till vackra Dresden på morgonen. De förtrollande landskapen i det sachsiska Schweiz och Elbedalen verkar plötsligt vara utanför dörren.

Tågets sammansättning, komfort och priser kommer snart att presenteras närmare.

Att använda rätt vagnar är avgörande för en bra produkt beträffande nattåg. Av den anledningen startar verksamheten några månader senare än ursprungligen planerat. Planering pågår  fortfarande med att optimera tågsammansättningen. De vill erbjuda mer komfort och ett bra pris-prestanda-förhållande.

I början av 2022 kommer man att meddela tågsammansättningen, de olika komfortnivåerna och priserna. Man lovar att införa attraktiva tariffer för personliga kabiner, som har blivit ännu viktigare på grund av pandemin. Det kommer att vara möjligt att transportera cyklar på nattåget.

Nya rutter och destinationer

År 2023 planerar European Sleeper och RegioJet att introducera ett nytt nattåg från Bryssel och Amsterdam till Warszawa. Samtal med de polska myndigheterna pågår och vi siktar på att integrera detta tåg med tåget till Prag. European Sleeper siktar på att introducera även ett nytt nattåg från Belgien och Nederländerna varje år.

European Sleeper och RegioJet

European Sleeper är ett nytt holländsk-belgiskt järnvägsföretag som specialiserat sig på nattåg. European Sleeper grundades i januari 2021 av Elmer van Buuren och Chris Engelsman och är organiserat som ett kooperativ som gör det möjligt för den entusiastiska nattågsgemenskapen att aktivt delta i företaget. I slutet av maj 2021 samlade European Sleeper in 500 000 EUR i startkapital inom 15 minuter genom att sälja aktier till mer än 350 småinvesterare från olika länder i och utanför Europa.

RegioJet är en ledande privat järnvägsoperatör för långdistanser i Tjeckien och Centraleuropa. Dess tåg används av 15 miljoner resenärer per år