VR inför ny bagagetransporttjänst

Järnvägsstationen i Helsingfors. tågoperatören VR och taxibolaget Lähitaksi servar gemensamt även tågpassagerare som stiger av på Helsingfors centralstation med gratis bagagetransport från taxi till tåg och med 10 procents rabatt på taxiresor.

Finländska tågoperatören VR utvecklar för närvarande en mjukare mobilitet för bagage från dörren till destinationen. Nu erbjuder VR nya bagagetransporttjänster för att hjälpa kunderna.

Dessutom meddelar VR att det finns fortfarande plats på de flesta sträckorna fram till juldagen, men hytterna i de populäraste nattågen är slutsålda.

VR och taxibolaget Lähitaksi ger gemensam service även åt tågpassagerare som stiger av på Helsingfors centralstation med gratis bagagetransport från taxi till tåg och med 10 procents rabatt på taxiresor. För biltågskunder erbjuder VR en gratis taxiservice från Böle biltågstation till Böle station.

- Tillsammans med Lähitaksi (Närtaxi på svenska) vill vi göra det enklare att transportera de resandes bagage så att de kan åka iväg utan att behöva oroa dig för bärande av tungt bagage. Det här är nya experiment för att göra det lättare för våra kunder att resa och det baserar sig på feedback från kunderna och vi kan erbjuda servicen även under kommande säsonger. Nya tester av resekedjan kommer också att bli kända nästa år, säger Topi Simola, direktör för VR:s passagerartrafik.

 

...